Nieuws

Special NHG 080524

Woningeigenaren liggen wakker van geldzorgen

Martine Hauwert sprak met Roald van der Linde van NHG in een special.

De financiële situatie is voor veel woningbezitters met een hypotheek een bron van zorgen, dat blijkt uit onderzoek van NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Terwijl de achterstanden op hypotheken historisch laag zijn, geeft maar liefst 40% van de woningeigenaren aan net, of niet genoeg inkomen te hebben om rond te komen. Ondanks de financiële worstelingen, geeft een gelijk aantal respondenten aan geen professionele hulp te zoeken bij (dreigende) problemen.  

Dit blijkt uit de nieuwe Woonlastenmonitor die door NHG is gelanceerd. Deze monitor geeft inzicht in de betaalbaarheid van woonlasten onder woningeigenaren met een hypotheek in Nederland. Bijna 18% van de woningeigenaren kan geen financiële tegenvallers opvangen ter grootte van het maandinkomen.

Hoe kunnen de bevindingen uit de Woonlastenmonitor bijdragen aan het verbeteren van de financiële situatie van woningeigenaren met een hypotheek in Nederland? Martine Hauwert ging erover in gesprek met Roald van der Linde, lid van de raad van bestuur van NHG.

Deze special is na afloop als podcast terug te luisteren op de bekende podcastkanalen.

Luister live