Nieuws

Cybersecurity in de Boardroom 250424

De menselijke factor in IT-beveiliging

De eerste aflevering van Cybersecurity in de Boardroom gemist?

In deze eerste aflevering doken we in de wereld van security awareness. Ron Lemmens ging met Toine van Eijk van Ictivity in gesprek over het belang van evenwicht tussen de menselijke en procesmatige kant van beveiliging. Samen gingen ze in op hoe beide kanten samenwerken om de veiligheid te verhogen. 

Verder in de uitzending liet Jo Vandebergh van Phished zien hoe bedrijven vaak kwetsbaar zijn voor phishing en geeft hij tips om werknemers te motiveren om hun digitale veiligheid serieus te nemen.

Tot slot ging Rick van der Kleij van TNO en lector bij Avans Hogeschool, gespecialiseerd in gedragsverandering binnen cybersecurity, dieper in op waarom gedrag zo moeilijk te veranderen is.

Cybersecurity in de Boardroom

Of het nu gaat om leidinggeven aan een grote organisatie of deelnemen in een klein team, iedereen moet op de hoogte zijn van security. In onze podcastserie bespreken we alles wat te maken heeft met digitale veiligheid en hoe je je organisatie veilig kunt houden.

In elke aflevering krijg je praktische tips en inzichten van experts. Zij delen hun kennis over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van cybersecurity en geven advies over hoe je als bestuurder én als teamlid kunt zorgen voor een digitaal veilige omgeving. 

Luister live