Nieuws

120424 Groene Groeiers

Waar vinden circulaire bedrijven ruimte?

Ruimte voor recyclen stond centraal in Groene Groeiers.

Afgedankte materialen die nu nog verbrand of begraven worden, krijgen in de circulaire economie het eeuwige leven. Ze worden hersteld, opnieuw verwerkt of gerecycled. Voor dat alles is veel ruimte nodig. Ruimte die in Nederland en al helemaal in Zuid-Holland zeer schaars is. Hoe hoog is de nood bij innovatieve circulaire bedrijven, wat is de visie van de provincie en welke creatieve oplossingen zijn er?

Glenn van der Burg ging erover in gesprek met Dineke van Meeuwen van Robin Food Hub; Robert Medenblik van Hubbel Stadslogistiek, Pascal Spiekerman van Pryme en Jeannette Baljeu, gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland. Het Wilde Idee was dit keer van Vincent van den Ende van Human Material Loop.

Hoe laten we de wereld na aan de volgende generaties? Droogte, opwarming van de aarde, uitputting van grondstoffen en luchtvervuiling. Hebben we betaalbare oplossingen voor deze problemen? Dit en meer hoor je elke maand in het programma ‘Groene Groeiers’ op New Business Radio. 

Duurzaamheid het is niet meer weg te denken. In ons dagelijks leven, de politiek en natuurlijk op het gebied van business. In Groene Groeiers gaat presentator Glenn van der Burg met verschillende studiogasten op zoek naar een match die leidt tot innovatieve processen, producten en diensten die duurzaam én rendabel zijn.

Iedere tweede vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur hoor je Groene Groeiers op New Business Radio. In dit radioprogramma hoor je de uitdagingen van ondernemers, de duurzame oplossingen, inspiratie en dus ‘de match’. Of niet. Groene Groeiers is een ondernemersnetwerk van VNO-NCW, waarin ondernemers duurzaamheidsuitdagingen aangaan.

Het programma is ook terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts).

Groene Groeiers wordt in samenwerking gemaakt met Provincie Zuid-Holland.

Luister live