Nieuws

Glenn van der Burg Future Friday

Duurzaamheid is niet alleen maar win-win

Future Friday stond in het teken van dure cacao, windmolenwieken en MVO managers.

De cacaoprijs is door mislukte oogsten enorm gestegen. Hoe is de situatie en hoe kunnen cacaoboeren minder afhankelijk worden? Kumasi Drinks werkt met cacaoboeren samen. Waarom is de oogst mislukt en wat merken de boeren van de hogere prijs? Rogiér Power, co-founder en commercieel manager van Kumasi Drinks vertelde er meer over.

Windmolens, of eigenlijk windturbines, staan bloot aan de elementen en moeten het liefst altijd draaien als wij energie nodig hebben. Ook moeten de wieken of bladen van de windturbines niet afbreken. Bij TNO hebben ze een belangrijke doorbraak ontwikkeld. Glenn ging over de ontwikkeling in gesprek met Michiel Hagenbeek, senior projectmanager bij TNO.

Glenn van der Burg deelde tijdens de Future Friday Update het meest opvallende duurzaamheidsnieuws.

Willemijn Simon van Leeuwen van GeoFort, Harry Boers van Macaw, Evelyn Osinga van Univé en Iris Grobben van CIRCO gaven in snelle pitches van één minuut hun brandende nieuws in Fast Forward. 

Voor haar boek 'Duurzaamheid is kleur bekennen' sprak Carola Wijdoogen, directeur bij stichting Sustainability University, tien duurzaamheidsmanagers die de afgelopen jaren winnaar van de 'MVO Manager van het Jaar' verkiezing zijn geworden. Welke inzichten heeft zij gekregen en welke trends ziet zij in bedrijven?

Tot slot hoorde je Thijs van der Heiden van I4Nature met alles wat er buiten de studio gebeurde tijdens de uitzending.

Future Friday is elke tweede vrijdag van de maand tussen 12:00 en 13:00 uur te beluisteren en te bekijken via visual radio op newbusinessradio.nl. Na de uitzending zijn alle interviews terug te luisteren via New Business Radio en alle bekende podcastkanalen.

Future Friday wordt mede mogelijk gemaakt door: I4nature, Univé, Movares, Duurzaam-ondernemen.nl, het netwerk Groene Groeiers van VNO-NCW en MKB‑Nederland én Kumasi Drinks.

Kijk of luister de uitzending hieronder terug.

Luister live