Nieuws

Company Challenge 28 maart 2024

Financiële transparantie bij gemeenten

De aftrap van het tweede seizoen van de Company Challenge met AllSolutions gemist?

De nieuwe bestuurscultuur vraagt om duidelijkheid en transparantie. Dan gaat het bijvoorbeeld over de vertaling van strategische keuzes, zoals duurzaamheid naar dagelijkse acties. In deze aflevering van de Company Challenge werd er gesproken over de transparantie en voorspelbaarheid in relatie tot financiën bij Nederlandse gemeenten.

Ron Lemmens ging hierover in gesprek met Marcel Schippers, Manager Expertise Finance & Control bij de gemeente Zoetermeer en lid van de Rekenkamer bij de gemeente Ridderkerk; Hinrich Slobbe, Associate Professor bij Business School Nederland en voorzitter van het Landelijk Platform Ondernemers Fondsen; en Erik-Jan van Dijken, Business Development Manager Public Sector en Commercieel Manager bij AllSolutions. 

Company Challenge
Leidinggevenden lopen regelmatig tegen lastige vraagstukken in de organisatie aan. Dit zijn vraagstukken waar ze zelf niet de kennis, ervaring of de tijd voor hebben om het op te lossen. Tijdens 'Company Challenge' hoor je de vraagstukken waar jij en jouw vakgenoten mee worstelen en de adviezen en tips van ervaren leidinggevenden en experts.

De vraagstukken zijn herkenbaar of zorgen ervoor dat je weer nieuwe onderwerpen hoort, waar aandacht aan besteed moet worden. De adviezen kun je direct toepassen in je eigen organisatie. 

Luister live