Nieuws

080324 Groene Groeiers

Een duurzame toekomst voor papierproductie

Groene Groeiers stond dit keer in het teken van papier.

Hoeveel papier gebruik jij per jaar? Denk bijvoorbeeld aan kranten, tijdschriften, printen, verpakkingen en wc-bezoek. Het gemiddelde loopt richting de 100 kilo per jaar. Een deel is natuurlijk gerecycled, maar een ander deel is nog steeds van hout dat grote afstanden moet afleggen. Kan dat niet anders, bijvoorbeeld met duurzamer papier met een kleinere footprint? Schut Papier is ruim 400 jaar oud en heeft de ambitie om topkwaliteit papier te maken uit lokale bronnen. Maar kan dat? Uit welke bronnen en is het rendabel? Glenn van der Burg ging erover in gesprek met René Kort, directeur van Schut Papier; Tom Bade, directeur bij Triple E; Marc Meijers, industrieel ontwerper en oprichter van DenimX; Daan van Schijndel, manager duurzaamheid en innovatie bij Krinkels; en Gertjan Lankhorst, voorzitter van het Nederlands Platform Verduurzamen Industrie.

Hoe laten we de wereld na aan de volgende generaties? Droogte, opwarming van de aarde, uitputting van grondstoffen en luchtvervuiling. Hebben we betaalbare oplossingen voor deze problemen? Dit en meer hoor je elke maand in het programma ‘Groene Groeiers’ op New Business Radio. 

Duurzaamheid het is niet meer weg te denken. In ons dagelijks leven, de politiek en natuurlijk op het gebied van business. In Groene Groeiers gaat presentator Glenn van der Burg met verschillende studiogasten op zoek naar een match die leidt tot innovatieve processen, producten en diensten die duurzaam én rendabel zijn.

Iedere tweede vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur hoor je Groene Groeiers op New Business Radio. In dit radioprogramma hoor je de uitdagingen van ondernemers, de duurzame oplossingen, inspiratie en dus ‘de match’. Of niet. Groene Groeiers is een ondernemersnetwerk van VNO-NCW, waarin ondernemers duurzaamheidsuitdagingen aangaan.

Het programma is ook terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts).

Groene Groeiers wordt in samenwerking gemaakt met Provincie Zuid-Holland.

Luister live