Nieuws

Glenn van der Burg - Future Friday

Future Friday: duurzame dilemma's

Future Friday stond in het teken van innovatieve, circulaire en duurzame initiatieven.

Het financieren van innovatieve, circulaire en duurzame initiatieven blijkt vaak moeilijk te zijn. Hoe komt dat? Maar vooral, wat kan je er aan doen? Hoe belangrijk is het, met onze krapte op de arbeidsmarkt, om je als bedrijf te onderscheiden als een duurzame organisatie en hoe aantrekkelijk ben je dan voor nieuwe medewerkers?

Om een nieuwe, circulaire onderneming van de grond te krijgen is financiering onmisbaar. Precies daarin zit voor veel duurzame initiatieven de moeilijkheid. Financiers willen namelijk graag garanties die een duurzame onderneming meestal niet kan geven. Zonder bewezen businessmodel geen financiering en zonder financiering geen bewezen businessmodel. Glenn van der Burg sprak erover met Joziene van de Linde, Managing Director bij bouwbedrijf De Meeuw en voorzitter van Modulair Nederland; en Alfons Remery, accountant en financieringspecialist bij Credion Blaricum.

Folkert van der Molen van Duurzaam-ondernemen.nl  deelde tijdens de Future Friday Update het meest opvallende duurzaamheidsnieuws.

Arjan Wingelaar van Club Caffè, Andreas Bouman van Raaak Personeel, Erik Klein Nagelvoort Managing partner van Blue Field Agency, Patricia Bouts van RVO en Erik Mauritz van Trade Republic gaven in snelle pitches van één minuut hun brandende nieuws in Fast Forward. 

De tijd dat bedrijven vooral werden geselecteerd om hun gunstige arbeidsvoorwaarden is voorbij. Het klimaat, sociale impact en duurzaamheid worden steeds belangrijker voor werknemers. Maar hoe belangrijk is duurzaamheid en oog voor klimaat en milieu voor deze keuzes en hoe zorg je er voor dat je deze potentiële werknemers aan je bindt? Glenn besprak het met Martine Bolhuis, Business Partner werkgeverschap bij Centraal Beheer; en Andreas Bouman, innovatiemanager bij Raaak Personeel.

Tot slot hoorde je Maartje Bregman van I4Nature met alles wat er buiten de studio gebeurde.

Future Friday is elke tweede vrijdag van de maand tussen 12:00 en 13:00 uur te beluisteren en te bekijken via visual radio op newbusinessradio.nl. Na de uitzending zijn alle interviews terug te luisteren via New Business Radio en alle bekende podcastkanalen.

Future Friday wordt mede mogelijk gemaakt door: I4nature, Univé, Movares, Duurzaam-ondernemen.nl, het netwerk Groene Groeiers van VNO-NCW en MKB‑Nederland én Kumasi Drinks.

Kijk of luister de uitzending hieronder terug.

Luister live