Nieuws

People Power 260224 - werkgeluk

Strategieën voor werkgeluk

Het ging tijdens People Power over werkgeluk.

Werkgeluk is op zichzelf natuurlijk een prachtig resultaat en doel voor je organisatie. Maar het heeft ook nog eens handige bijverschijnselen, zoals meer creativiteit en minder verzuim. Wat kun je als organisatie doen om werkgeluk bij je collega's te bevorderen? Wat werkt goed en wat heeft de meeste impact? Helpt het om ook nieuwe collega's aan je te binden? Glenn van der Burg sprak erover met Desiree Meurs, onderzoeker Kenniscentrum Business Innovation op de Hogeschool Rotterdam; Joop Schippers, hoogleraar Arbeidseconomie aan de Universiteit Utrecht; en Ramon Boender, HR Business Partner bij de Consumentenbond.

Lef en Liefde is even stilstaan en reflecteren bij verbinding met de wereld om je heen. Het werk dat je doet, met de mensen die je liefhebt en met name jezelf. Wat heb je te doen in de wereld? Wat hebben je naasten van je nodig en wat is voor jouw echt van belang? Bojana Duovski ging erover in gesprek met Alet Klarenbeek, auteur van ‘Ik ben niet eenzaam', strateeg, programmamaker en oprichter van UP! en Festival Laatbloeiers; en Nerko Hadziarapovic, PhD-onderzoeker en docent aan de Hogeschool Utrecht.

Elke maandag van 14:00 tot 16:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live