Nieuws

Impact 230224

Het bedrijventerrein als energiehub

Een nieuwe aflevering van Impact met Glenn van der Burg gemist?

De vraag naar elektriciteit is de afgelopen jaren explosief gestegen door bijvoorbeeld elektrische auto’s, warmtepompen en de verduurzaming van de industrie. Onze elektriciteitsnetwerken kunnen de vraag en het aanbod vaak niet meer aan. Het gevolg daarvan is jarenlange wachttijden voor een uitbreiding van een aansluiting. Dat is natuurlijk niet goed voor de verduurzaming van onze economie. Op steeds meer bedrijventerreinen nemen daarom de bedrijven het heft in eigen hand en gaan de energievoorziening zelf regelen. Maar hoe organiseer en regel je dat? 

Glenn van der Burg ging erover in gesprek met Rens Smal, oprichter en (technisch) adviseur bij Enerzien; en Jens van der Laan, Head of Energy Solutions bij GroenLeven.

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Impact is elke tweede en vierde donderdag van de maand tussen 15:00 en 16:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live