Nieuws

Groene Groeiers 090224

Ondernemers richting circulaire economie

Groene Groeiers stond in het teken van een circulaire economie vormgeven.

In 2030 moet er 50% minder primaire grondstoffen worden verbruikt en in 2050 moet Nederland een circulaire economie hebben.

De overheid neemt maatregelen en stimuleert met subsidies. Maar het zijn toch echt ondernemers en bedrijven die de circulaire economie vorm moeten geven. Welke kansen zien ondernemers? Wat zijn de hindernissen en hoe hebben ze die overwonnen? Glenn van der Burg ging erover in gesprek Patrick Lerou, Global Trade-in Leader Circular Equipment bij Philips; Stefan Morssink, Business Innovatie Manager bij HTC; Joziene van de Linde, Managing Director bij De Meeuw; Ton Jonker, directeur Economie en Energie bij Provincie Zuid-Holland.

Hoe laten we de wereld na aan de volgende generaties? Droogte, opwarming van de aarde, uitputting van grondstoffen en luchtvervuiling. Hebben we betaalbare oplossingen voor deze problemen? Dit en meer hoor je elke maand in het programma ‘Groene Groeiers’ op New Business Radio. 

Duurzaamheid het is niet meer weg te denken. In ons dagelijks leven, de politiek en natuurlijk op het gebied van business. In Groene Groeiers gaat presentator Glenn van der Burg met verschillende studiogasten op zoek naar een match die leidt tot innovatieve processen, producten en diensten die duurzaam én rendabel zijn.

Iedere tweede vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur hoor je Groene Groeiers op New Business Radio. In dit radioprogramma hoor je de uitdagingen van ondernemers, de duurzame oplossingen, inspiratie en dus ‘de match’. Of niet. Groene Groeiers is een ondernemersnetwerk van VNO-NCW, waarin ondernemers duurzaamheidsuitdagingen aangaan.

Het programma is ook terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts).

Groene Groeiers wordt in samenwerking gemaakt met Provincie Zuid-Holland.

Luister live