Nieuws

Van A tot Z 110124 Georgette Schlick

Georgette Schlick in Van A tot Z Succesvol

Hessel Jan Smink sprak met Georgette Schlick van Fremantle.

Georgette Schlick, CEO van Fremantle Northern Europe, is een opmerkelijke leider met een indrukwekkende reis van een juridisch adviseur tot de spil van een wereldleidend bedrijf in contentcreatie en distributie.

Georgette Schlick begon haar professionele carrière na het afronden van haar studie rechten aan de Universiteit Utrecht. Haar eerste stappen in de arbeidswereld zette ze als juridisch adviseur. Na drie jaar aan de advieskant te hebben gezeten, nam ze een gedurfde stap en werd ze de oprichter en General Manager van Brunel Legal, een innovatieve business line van Brunel, gericht op het detacheren van juristen. In de daaropvolgende vijf jaar bekleedde ze diverse bestuursfuncties binnen Brunel.

In 2008 maakte Georgette opnieuw een sprong voorwaarts in haar carrière en trad ze aan als CEO van Dutchview Holding, dat destijds 70 procent van de dagelijkse Nederlandse televisieprogramma's faciliteerde. Na de verkoop van Dutchview maakte ze de overstap naar SBS Broadcasting, waar ze als CEO haar stempel drukte. SBS Broadcasting werd later overgenomen door Talpa en Sanoma.

Haar volgende avontuur begon in 2014, toen Georgette Schlick als CEO naar Fremantle Nederland en België ging. Fremantle, wereldleider in het creëren, produceren en distribueren van content via diverse pijlers zoals Entertainment & Formats, Drama & Film en Documentaires, vond in haar een gedreven en visionaire leider. Negen jaar na haar intrede in Fremantle is ze nu de verantwoordelijke CEO voor Fremantle Northern Europe. Ze vult haar dagen niet alleen met het sturen van een wereldwijd bedrijf maar vervult ook meerdere commissariaten, waaronder die bij AFC Ajax. 

Hessel Jan Smink ging met Georgette in gesprek over haar ondernemersgeest, leiderschap en haar betrokkenheid bij menselijke waarden. 

Van A tot Z Succesvol inspireert leiders om nog beter te worden in het managen of coachen van zichzelf en hun team. Met inspirerende studiogasten, eyeopeners en veel voorbeelden en ervaringen uit de praktijk. Er wordt ingegaan op wat succes nu eigenlijk is, wat betekent het voor je en hoe ga je er mee om? 

Het programma is elke tweede donderdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur te beluisteren op New Business Radio en wordt naderhand ook als podcast beschikbaar gesteld.

Luister live