Nieuws

René van der Zel XXL Nutrition

De Ondernemer #70

De Ondernemer stond dit keer in het teken van spieren, shakes en sporten.

René van der Zel, oprichter van supplementenmerk XXL Nutrition, schoof twee uur aan om te praten over zijn ondernemersreis, het belang van fans en zijn kijk op personeel.

Begin deze eeuw start René van der Zel vanuit zijn garage in Brabant met de handel in voedingssupplementen. Sportvoeding staat in die tijd nog in de kinderschoenen "Alleen wielrenners en bodybuilders gebruikten supplementen", aldus René. Al snel neemt hij iemand aan die hij in zijn sportschool tegenkwam. Die persoon werkt nog steeds in het bedrijf. Net als veel andere collega's die XXL Nutrition trouw blijven. Hoe René zulke loyale personeelsleden creëert stond centraal in De Ondernemer.

Niet alleen zijn personeel is trouw aan XXL Nutrition. René spreekt bewust niet van klanten, maar van fans. "Overal waar ik kom, komen er gasten naar me toe die vertellen dat ze onze producten zo mooi vinden." Geen wonder dat XXL Nutrition de afgelopen twee jaar met 70 procent per jaar is gegroeid.

Het helpt daarbij dat René, inmiddels selfmade miljonair, de spotlights op zichzelf ook niet schuwt. Regelmatig is hij te zien op het Instagramkanaal van XXL Nutrution, dat meer dan 130.000 volgers heeft. Na jaren ín zijn bedrijf te hebben gewerkt, is het volgens hem nu tijd om áán zijn bedrijf te werken. Welke lessen hij heeft geleerd door afstand te nemen van de dagelijkse leiding, hoorde je in de uitzending.

Verder te gast waren Harm Giessen van Absolute Cycling, Hesam Fahimi van Markteffect, Glenn Balak en Bas van der Duim van Menoki en Kika Buhrmann van Nespresso. 

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live