Nieuws

De Ondernemer Onderweg 19 december 2023

Elektrische wagenpark als verdienmodel

Je hoorde de laatste De Ondernemer Onderweg van het jaar op New Business Radio.

Wordt het binnenkort echt mogelijk om geld te verdienen door je (elektrische) wagenpark in te zetten als slimme energiebuffer? Op papier maakt de zogenoemde Vehicle-to-Grid-technologie het mogelijk. Reden genoeg voor automakers zoals Kia om vol op de V2G-trein te springen. Wat kun (en moet) je daarmee als ondernemer? 

In deze uitzending zocht presentator Roland Tameling uit waar de kansen liggen en met welke obstakels je nog rekening dient te houden. Zo legden Laurens van Bergeijk en Bob Niesing van Kia Nederland uit waarom de Nederlandse Kia-organisatie als eerste ter wereld naast auto-importeur ook aanbieder van energiesystemen wordt dankzij Kia Charge. De nieuwe Kia EV9 is namelijk in staat om als één van de eerste nieuwe automodellen bidirectioneel te laden.

Verder te gast in deze uitzending waren Ronald Schoonrok van YKSI, Jorg van Heesbeen van Jedlix, Jeroen van Loon van Vattenfall, Adriaan Harthoorn van EF Concepts en Sjors ten Tije van de Vereniging Elektrische Rijders.

De Ondernemer Onderweg is tussen 13:00 en 14:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live