Nieuws

Niels Palmers De Ondernemer

De Ondernemer #68

De Ondernemer stond voor een groot deel in het teken van de AFAS Young Business Award.

De Airbus van de drone-industrie; dat is de ambitie van Patrique Zaman van Avy. Het bedrijf won de 2023-editie van de Young Business Award. ''Wij hebben het enige drone-vliegtuig dat volledig autonoom vliegt. We vliegen nu in Afrika en sturen dat aan vanuit Amsterdam. We hebben de drone modulair opgebouwd, zodat we hem steeds kunnen aanpassen en uitbreiden, bijvoorbeeld om meer gewicht te kunnen dragen‘’, aldus Zaman tijdens de finale. Roland Tameling ging er met Patrique Zaman over in gesprek.

Verder te gast in de uitzending waren Jolanda Kooi van tex.tracer en juryleden van de Young Business Award: Thomas Mensink van Golden Egg Check, Marleen Evertsz van Nxchange, Christophe Spaans van SolarEdge, Niels Palmers, oprichter van de Young Business Award, Jeroen Huis in 't Veld van XS2Event, Arwi van der Sluijs van NFIR en Selim Tuncyurek van FaalVerhaal.

Ook hoorde je De Ondernemer Pitch met Merlijn van Vliet. Binnen een week na de lancering heeft de crowdfundingcampagne ‘Vliegen op de Zon’ van E-Deck en E-Flight Academy bijna 300.000 euro opgehaald, wat volgens duurzame luchtvaartondernemers Evert-Jan Feld, Matthijs Collard en Van Vliet duidt op een sterke aantrekkingskracht van duurzame luchtvaart op investeerders.

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live