Nieuws

Groene Groeiers 8 december 2023

Uitdagingen voor ondernemers in de energietransitie

Groene Groeiers stond dit keer in het teken van energietransitie.

De energietransitie is in volle vaart, maar lijkt tot stilstand te komen door files op het elektriciteitsnetwerk. Netcongestie, noemen ze dat. Wat betekent dat voor ondernemers met plannen voor zonnepanelen of elektrificatie? Hoe lossen we het op en welke sluiproutes zijn er nog beschikbaar? Glenn van der Burg ging erover in gesprek met Rogier Bos, directeur van Bos Groep B.V.; Warmold ten Zijthoff, regio-directeur bij Provincie Utrecht en Stedin; Marcel Hielkema, voorzitter bij VNO-NCW midden; Hans Rijnten, programmamanager netcongestie bij Provincie Utrecht; en Jan Willem de Jong, oprichter van iwell.

Hoe laten we de wereld na aan de volgende generaties? Droogte, opwarming van de aarde, uitputting van grondstoffen en luchtvervuiling. Hebben we betaalbare oplossingen voor deze problemen? Dit en meer hoor je elke maand in het programma ‘Groene Groeiers’ op New Business Radio. 

Duurzaamheid het is niet meer weg te denken. In ons dagelijks leven, de politiek en natuurlijk op het gebied van business. In Groene Groeiers gaat presentator Glenn van der Burg met verschillende studiogasten op zoek naar een match die leidt tot innovatieve processen, producten en diensten die duurzaam én rendabel zijn.

Iedere tweede vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur hoor je Groene Groeiers op New Business Radio. In dit radioprogramma hoor je de uitdagingen van ondernemers, de duurzame oplossingen, inspiratie en dus ‘de match’. Of niet. Groene Groeiers is een ondernemersnetwerk van VNO-NCW, waarin ondernemers duurzaamheidsuitdagingen aangaan.

Het programma is ook terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts).

Groene Groeiers wordt in samenwerking gemaakt met Provincie Zuid-Holland.

Luister live