Nieuws

Annemijn Otten De Ondernemer 5 december 2023

De Ondernemer #67

Een nieuwe aflevering van De Ondernemer met Roland Tameling gemist?

Ze is pas 25 jaar, maar staat al een poos aan het hoofd van een zeer succesvol tuinmeubelbedrijf. Annemijn Otten was 14 toen ze startte met het Nederlands e-commerce bedrijf Countrywood. Tien jaar later is het een miljoenenbedrijf. Het ondernemersbloed stroomt dus door de aderen van Annemijn Otten. Ze is er zo ongeveer mee geboren. Op haar achtste handelde ze al via Marktplaats in computerspelletjes en palmbomen. Toen haar vader van een partij steigerhout wat tuinsets had laten maken, daagde hij haar uit: ''kijk maar of je dit kunt verkopen''.

Anno 2023 runt Annemijn nog altijd haar bedrijf en dat doet ze inmiddels nog uitsluitend vanaf haar laptop en telefoon. Countrywood, naar eigen zeggen Nederlands marktleider in houten tuinmeubelen en aanverwanten, begonnen vanuit een loods in Twente, handelt namelijk nu alleen nog vanuit de webshop. Nergens staan de producten in een showroom, laat staan dat je ze ergens in een winkel tegenkomt. In De Ondernemer ging Roland Tameling met haar in gesprek over hoe ze dat doet.

Verder te gast in de uitzending waren Eric Idema van EQOM Group/EasyToys, Pieter Duijs van ThuysVers, Job van den Berg van ai.nl en Joep Hoeks van Exact.

Daarnaast hadden we De Ondernemer Pitch met Paul den Dulk van het bedrijf Cley Distillery. Hij maakt whisky en gin op basis van de in de zeventiende eeuw ontwikkelde Nederlandse stooktraditie, met uitsluitend biologische grondstoffen uit de regio.

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live