Nieuws

People Power 4 december 2023 Joop Schippers

Vooruitzichten op de werkvloer

People Power stond in het teken van verandering op de arbeidsmarkt.

2023 was een bewogen jaar. Het jaar van terugkomen op de werkvloer, waar alles heringericht moest worden. Een nieuwe werk-norm moest bepaald worden, waarbij behoeften van zowel werkgever als werknemer anders waren dan ervoor. Waar begin je? Strategische agenda's werden aangepast en de werknemer werd centraal gesteld wat ook heeft geleid tot meer processen. Dit gebeurde allemaal terwijl de krapte op de arbeidsmarkt groter werd dan het jaar ervoor. Glenn van der Burg ging over de veranderingen die de arbeidsmarkt het afgelopen jaar heeft ondergaan in gesprek met Joop Schippers, hoogleraar arbeidseconomie; Thomas Martens, medewerker kennisvalorisatie; en Anne van der Put, postdoctoraal onderzoeker in de vakgroep sociologie. Wat betekenen deze veranderingen voor het komende jaar?

Daarnaast sprak Bojana Duovski met Marco Pesch van Happy Good Talk, Menno van der Valk van ORAM, Tanja Jadnanansing van ZuidOost en invaartbegeleider Susanne Duijvenstein over lef en liefde.

Elke maandag van 14:00 tot 16:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live