Nieuws

Sander van Beers Impact 23 november 2023

Geen zonneparken op landbouwgrond! Of toch wel?

Glenn van der Burg ging in gesprek met Sander van Beers tijdens Impact.
Nederland staat voor een grote uitdaging als het om de energietransitie gaat. Met 8,7% duurzame energie is Nederland één van de slechtst presterende landen van Europa. Een heet hangijzer bij de transitie naar duurzame energie, is de inzet van landbouwgrond voor de zonneparken. Diverse provincies verbieden zonneparken op landbouwgrond en in de media wordt er over dit onderwerp ferme taal gesproken.

Ook onder de boeren bestaat grote verdeeldheid over zonneparken op landbouwgrond. Nu is demissionair minister Hugo de Jonge vorige maand met een nieuwe regeling gekomen voor het bouwen van zonneparken op landbouwgrond. Nieuwe zonneparken mogen vanaf januari volgend jaar niet zomaar meer op landbouwgrond worden gebouwd. Raakt de energietransitie daardoor niet uit koers? Daarover sprak Glenn van der Burg met Sander van Beers, hoofd ontwikkeling zonne-energie bij GroenLeven.


Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Impact is elke tweede en vierde donderdag van de maand tussen 15:00 en 16:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live