Nieuws

Tjeerd de Groot D66 20 november 2023

Duurzaamheidsdenker Tjeerd de Groot

Tjeerd de Groot was dit keer te gast in OmniTalks.

Ron Lemmens en co-host Eli Schim van der Loeff, Senior Adviseur Public Affairs bij Omnicom PR Group, gingen in gesprek met Tjeerd de Groot. Hij is sinds 2017 woordvoerder Landbouw en Natuur in de Tweede Kamer voor D66 en bij de verkiezingen in november 2023 opnieuw kandidaat. Hij was rechterhand van landbouwminister Brinkhorst, was zes jaar directeur van de Nederlandse zuivelketen en zet zich nu in om de veestapel te halveren.

In de podcastreeks van 'OmniTalks: Duurzaamheidsdenkers' hoor je aan ander geluid en proberen we de mens achter de politicus te tonen. Wie is nou die man of vrouw op wie men kan stemmen? Wat zijn zijn of haar diepere drijfveren? Waar wil hij of zij naartoe? Wat wil hij of zij als politicus achterlaten? Die kanten blijft nog te vaak onderbelicht, maar geven politici kleur.

We voeren het gesprek aan de hand van de favoriete fragment(en) uit een boek, gedicht of speech, en meest geliefde muziek of songtekst van de politicus. Waarom deze fragmenten, waarom deze teksten? Wat zegt deze keuze over de politicus? Wat halen zij eruit? Hoe vertaalt die keuze zich naar de wijze waarop zij politiek bedrijven? Daarnaast krijgen we antwoorden op de vraag: hoe ziet hun eigen politieke testament er straks uit? Oftewel: hoe hopen zij straks terug te kijken op hun loopbaan als politicus?

New Business Radio maakt 'OmniTalks: Duurzaamheidsdenkers' in samenwerking met Omnicom PR Group.

Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Apple Podcasts en Spotify).

Luister live