Nieuws

Week van De Ondernemer 2023 dag twee

De Week van De Ondernemer 2023

De Week van De Ondernemer op New Business Radio gemist?

De Week van De Ondernemer dag vijf - 24 november

Wie mag zich een jaar lang de zzp’er van het jaar 2023 noemen? Tijdens De Ondernemer werd er bekendgemaakt wie er met de titel Freelancer of the Year 2023 vandoor ging. Daarnaast werd er ook de prijs voor Beste Starter en de Publieksprijs uitgereikt.

Over een periode van een half jaar hebben de finalisten zichzelf gepresenteerd via een pitchvideo, om zoveel mogelijk steun voor hun kandidatuur te krijgen. Daarnaast hebben ze meerdere selectierondes doorstaan. Onder meer zijn hun ondernemerskwaliteiten getoetst door onderzoeksbureau Panteia, die de tien finalisten heeft bepaald.

Te gast waren onder meer Joery Mooijman. Ook was Frank Alfrink aanwezig. Hij gaf duiding over de verkiezingsuitslag, welke coalities er mogelijk zijn en wat kan dit betekenen voor het beleid voor zelfstandigen. Verder schoof Harry Kuiper van ZZP-Nederland aan en zijn Peter Heerschop en Martin van Kranenburg, de FOTY-winnaar van vorig jaar, eveneens van de partij. 

Daarnaast vertelde Jan-Willem Duim inhoudelijk over waar je vanuit het perspectief van de zelfstandige tegen aanloopt in de wetgeving Wet DBA.

Marcel Molenaar, country manager bij LinkedIn Benelux, maakte onderdeel uit als juryvoorzitter.

De volgende FOTY-finalisten waren aanwezig: Irene Kersten van Rust na impact, Maarten Oostdam van Oostdam Engineering, Marga van Hest-Jansen van De Sterrestraal, Marianne Dijkshoorn van Welkom Toegankelijkheid & Evenementen, Nienke Schuttelaar-Berkhout van World of Possibilities, Saskia van der Hilst van SimplySas en Paul Hauer van tekstbureau Paul Hauer.

Voor de categorie ‘Beste Starters’ waren ook aanwezig:
Bianca Bronsema van Triple B Design, Berith Spoelstra van By Berith en Sharon Willemsen van SharOn-It.

FOTY-winnaars:

Irene Kersten (Freelancer of the Year)

Saskia van der Hilst (Publieksprijs)

Berith Spoelstra (Beste Starter)

De Week van De Ondernemer dag vier - 23 november

Op dag vier werd er besproken welke politieke partijen ons land de komende jaren naar alle waarschijnlijkheid zullen gaan besturen. Ook ging het uitgebreid over zakelijke mobiliteit: hoe houd je jouw bedrijf, je medewerkers en jezelf zo goed mogelijk op weg?

Presentator Roland Tameling ging in gesprek met Huib de Vries van Volkswagen Nederland, Joan Janssens van de IVA Business School, Dirk Aldenzee van Boon Edam, Huub Dubbelman van de RAI Vereniging, Jacco Vonhof van MKB-Nederland, Maarten Pompen van Fully Charged LIVE Europe en mobiliteitsadviseur Jasper Engel van IVA Pro.

De Week van De Ondernemer dag drie - 22 november

Dag drie stond in het teken van digitalisering voor ondernemers. Presentator Roland Tameling ging in gesprek met Martijn van Lieshout van VodafoneZiggo, Nicol Tadema van 'De 7 Magische Woorden', Paul Brouwers van G&G Special Sizes Tilburg, Justin van den Berg van Justfish en Wim Haze van Holy Cow Automotive Experiences.

De Week van De Ondernemer dag twee - 21 november

In de week van de verkiezingen valt bij veel ondernemers het woord regeldruk, ook bij veel politici. Van beide kanten overheerst de gedachte dat dat eindelijk eens moet veranderen, maar of dat ook echt gaat lukken?

Ook tijdens dag twee van de Week van de Ondernemer vormde de Tweede Kamerverkiezingen de rode draad. Cristel van de Ven van Vereniging Zelfstandigen Nederland, Jan Meerman van INretail en Dirk Beljaarts van de Koninklijke Horeca Nederland waren te gast om in De Ondernemer vanuit hun branche ‘Den Haag’ te duiden. Onderwerpen als regeldruk, maar onder meer ook de verhoging van het wettelijk minimumloon en financiering kwamen op tafel. Daarnaast was ook Thijs van Dijk te gast. Thijs is merkpsycholoog en heeft met name vanuit die expertise de afgelopen weken de politiek gevolgd en vertelde hier meer over. 

Van de hoofdpijndossiers waar ondernemers mee te maken hebben, is zakelijke mobiliteit ook een belangrijke. Zes op de tien ondernemers zegt bezorgd te zijn of de mobiliteit van hun bedrijf en medewerkers nog wel betaalbaar blijft, mede door alle regels waar zij mee te maken hebben, blijkt uit een onderzoek van ANWB Zakelijk. Maar uit datzelfde onderzoek komt naar voren dat politieke partijen helemaal niet zo met dit onderwerp bezig zijn. Presentator Roland Tameling ging daarover in gesprek met Patrick van Weert van ANWB Zakelijk.

Met hoofdredacteur Robert van den Ham was er een terugblik op De Ondernemer Kiest, het verkiezingsprogramma van De Ondernemer, AD(R), ONL en New Business Radio.

De Week van De Ondernemer dag één - 20 november

De eerste dag van De Week van De Ondernemer stond in het teken van De Ondernemer Kiest. Deze uitzending gemist? Kijk dan hier.

Pieter Omtzigt

Luister live