Nieuws

Silvio Erkens VVD OmniTalks 13 november 2023

Duurzaamheidsdenker Silvio Erkens

Ron Lemmens en Eli Schim van der Loeff gingen in gesprek met Silvio Erkens in OmniTalks.

Vanuit het Haagse kantoor van Omnicom PR Group, op Het Plein tegenover het Binnenhof, gingen Ron Lemmens en co-host Eli Schim van der Loeff dit keer in gesprek met Silvio Erkens. Hij is sinds 2021 woordvoerder klimaat en energie van de VVD in de Tweede Kamer en bij de verkiezingen in november 2023 opnieuw kandidaat. Hij komt uit Limburg, omschrijft zichzelf als een gewone jongen en wil knokken om de energietransitie betaalbaar en simpel te houden. Verder stond in deze aflevering de eenvoudige energietransitie centraal.

In de podcastreeks van 'OmniTalks: Duurzaamheidsdenkers' hoor je aan ander geluid en proberen we de mens achter de politicus te tonen. Wie is nou die man of vrouw op wie men kan stemmen? Wat zijn zijn of haar diepere drijfveren? Waar wil hij of zij naartoe? Wat wil hij of zij als politicus achterlaten? Die kanten blijft nog te vaak onderbelicht, maar geven politici kleur.

We voeren het gesprek aan de hand van de favoriete fragment(en) uit een boek, gedicht of speech, en meest geliefde muziek of songtekst van de politicus. Waarom deze fragmenten, waarom deze teksten? Wat zegt deze keuze over de politicus? Wat halen zij eruit? Hoe vertaalt die keuze zich naar de wijze waarop zij politiek bedrijven? Daarnaast krijgen we antwoorden op de vraag: hoe ziet hun eigen politieke testament er straks uit? Oftewel: hoe hopen zij straks terug te kijken op hun loopbaan als politicus?

New Business Radio maakt 'OmniTalks: Duurzaamheidsdenkers' in samenwerking met Omnicom PR Group.

Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Apple Podcasts en Spotify).

Luister live