Nieuws

Groene Groeiers 10 november 2023

Hoe groei je door binnen een circulaire economie?

Groene Groeiers stond dit keer in het teken van opschalen en samenwerken.

De energietransitie en de circulaire economie bieden enorme kansen voor ondernemers. Met veel start-up energie lukt het ondernemers om het eerste product te maken of de eerste klant binnen te halen, maar hoe groei je door? Hoe haal je financiering binnen voor het uitbreiden van je productiecapaciteit en hoe houd je de ondernemende energie erin als je doorgroeit? In deze aflevering van Groene Groeiers kreeg je verhalen van scale-ups en waardevol advies van experts.

Glenn van der Burg ging erover in gesprek met Richard Liebrechts, secretaris van Grondstoffen Collectief Nederland; John Smits, oprichter van SAM Panels; Menno van Dijk, oprichter van ScaleUpNation; en Wies van Lieshout van Waterweg.

Hoe laten we de wereld na aan de volgende generaties? Droogte, opwarming van de aarde, uitputting van grondstoffen en luchtvervuiling. Hebben we betaalbare oplossingen voor deze problemen? Dit en meer hoor je elke maand in het programma ‘Groene Groeiers’ op New Business Radio. 

Duurzaamheid het is niet meer weg te denken. In ons dagelijks leven, de politiek en natuurlijk op het gebied van business. In Groene Groeiers gaat presentator Glenn van der Burg met verschillende studiogasten op zoek naar een match die leidt tot innovatieve processen, producten en diensten die duurzaam én rendabel zijn.

Iedere tweede vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur hoor je Groene Groeiers op New Business Radio. In dit radioprogramma hoor je de uitdagingen van ondernemers, de duurzame oplossingen, inspiratie en dus ‘de match’. Of niet. Groene Groeiers is een ondernemersnetwerk van VNO-NCW, waarin ondernemers duurzaamheidsuitdagingen aangaan.

Het programma is ook terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts).

Groene Groeiers wordt in samenwerking gemaakt met Provincie Zuid-Holland.

Luister live