Nieuws

Impact 26 oktober 2023 GroenLeven

Hoe batterijen onze energiebehoefte stabiliseren

Impact stond dit keer in het teken van energiebehoefte en batterijen.

Zonne- en windenergie zijn onvoorspelbaar. Soms waait het hard en schijnt de zon, dan hebben we een overvloed aan elektriciteit. Soms is het windstil en nacht en wordt er bijna geen elektriciteit opgewekt. Deze onvoorspelbaarheid vraagt om oplossingen.

Eerder hebben we het gehad over de rol van waterstof in het energiesysteem. In deze aflevering keken we naar de rol van batterijen. Dat klinkt redelijk gemakkelijk, maar is dat ook zo? Glenn van der Burg ging erover in gesprek met Robert Kleiburg, board member bij Energy Storage NL; en Paul Noteboom, projectontwikkelaar batterijen bij GroenLeven.

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Impact is elke tweede en vierde donderdag van de maand tussen 15:00 en 16:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live