Nieuws

People Power 9 oktober 2023

De oplossingen op de arbeidsmarkt zijn regionaal

Je hoorde een nieuwe aflevering van People Power met Glenn van der Burg.

De krapte op de arbeidsmarkt zorgt voor grote tekorten in vitale sectoren als zorg en onderwijs, maar ook belangrijke transities op gebied van energie en circulaire economie lopen vertraging op door het tekort aan vakmensen. In Utrecht kiezen ze voor meer regie op de arbeidsmarkt. Het doel is om overstappen soepeler te maken, een leven lang ontwikkelen en digitale vaardigheid te stimuleren.

In deze aflevering van People Power namen we op tijdens een event van de De Utrecht Talent Alliantie. Hier is de kracht van de regio bij elkaar gebracht om de samenwerkingen te versterken en te vieren. Hoe kunnen we de arbeidsmarkt in Utrecht regisseren om arbeidstekorten in vitale sectoren aan te pakken? Glenn van der Burg ging erover in gesprek met Sandra Phlippen van ABN AMRO, Maarten Camps van UWV en Hans Borstlap, voormalig Nederlands topambtenaar.

Elke maandag van 14:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live