Nieuws

061023 Business Update Cloudfare

Duurzamer door cloudmigratie

Olivier de Neve sprak tijdens deze Business Update met Tony van den Berge van Cloudflare.

Al het internetgebruik veroorzaakt 3,7% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Dat is ongeveer evenveel als al het vliegverkeer ter wereld. Daarom moet het energieverbruik van het internet worden teruggedrongen, vooral nu overheden het Klimaatakkoord van Parijs implementeren, met plannen voor de transitie naar een uitstootvrije economie. Maar hoe doe je dit?

Cloudmigratie kan hierbij helpen. Het migreren van netwerkservices vanaf apparatuur op eigen locaties naar de cloud kan de CO2-uitstoot terugdringen tot 78% voor grote bedrijven en tot 96% voor kleine bedrijven. Dat blijkt uit onderzoek van Analysys Mason.

Hoe dit werkt besprak Olivier de Neve met Tony van den Berge, VP/Head of European Regional Markets bij Cloudflare.

New Business Radio Update
New Business Radio maakt speciale updates & podcasts om iedere sector te informeren. De updates worden uitgezonden op New Business Radio en de podcast wordt tevens verspreid via alle bekende podcastkanalen (o.a. Spotify & Apple Podcasts) en social media kanalen.

In deze updates hoor je een ander geluid. Los van het traditionele nieuws, hoor je van ondernemers wat er leeft binnen hun bedrijf of sector en delen zij hoe zij hier mee omgaan. Wat voor kansen ontstaan er en hoe kan je als organisatie zo optimaal mogelijk bewegen in een tijd als deze?

Tijdens de non-stop uren op New Business Radio hoor je altijd al de meeste interessante updates over innovatie en duurzaamheid. Wat zijn de interessante ontwikkelingen in jouw branche? Wat is er anders? Laat het ons weten!

De Business Update op New Business Radio wordt mede mogelijk gemaakt door Hét Ondernemersbelang.

Luister live