Nieuws

Cyber Security Week dag 5 061023

Cyber Security Week 2023

De Ondernemer tijdens de Cyber Security Week gemist?

Hoe handel jij als jouw bedrijf wordt geteisterd door gijzelsoftware, oftewel ransomware? Hoe zorg je ervoor dat jouw personeel veilig omgaat met wachtwoorden en klantgegevens? Deze en meer vragen over digitale veiligheid werden beantwoord tijdens de Cyber Security Week. 

De eerste week van oktober stond bij De Ondernemer volledig in het teken van digitale veiligheid tijdens de Cyber Security Week. Elke werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur sprak presentator Randal Peelen je in vijf live uitzendingen bij over het verkleinen van het risico op cybercrime. Voor jou als ondernemer, maar ook voor jouw personeel. Met elke dag een ander thema zoals: introductie tot cybersecurity, meest voorkomende bedreigingen, basis-beschermingsmaatregelen, concrete stappen en toekomst en trends.

Dag 5: Vrijdag 6 oktober

Op de laatste dag van de Cyber Security Week was het thema 'toekomst en trends'. Co-host was cyberspecialist Norbert Bakker. Ook aanwezig was Chantal Stekelenburg, Head of Researchers bij beveiligingsbedrijf Zerocopter en Michael van der Vaart van ESET. 

Richard Otto van XS2content creëert met zijn bedrijf onder meer gekloonde stemmen. Hij is van mening dat de overheid hieromtrent met wet- en regelgeving moet komen, maar legde onder meer ook uit wat je zou kunnen doen als je denkt tegen een gekloonde stem te praten.

Wat staat ondernemers verder nog te wachten op het gebied van cyberveiligheid?

Dag 4: donderdag 5 oktober

Dag vier stond in het teken van de concrete stappen die je kunt nemen tegen cybercrime. Co-host was Cindy Wubben, CISO van Visma Benelux. Met haar keken we hoe cyberdreiging de afgelopen jaren is veranderd én hoe je erop kunt anticiperen. 

Ook aanwezig was Gerine Lodder van Northwave. Zij vertelde hóe je daadwerkelijk omgaat met een hack. Maar ook: welke psychologische gevolgen heeft een aanval van gijzelsoftware? Ook spraken we met Ezra Windhorst. Zijn bedrijf Surelock ontwikkelde de Outlook Security Coach waarmee eenvoudig phishingmails zijn te ontdekken.

Dag 3: Woensdag 4 oktober

Co-host van Randal Peelen was Erwin Sprengers, Commercieel Product Manager Security MKB bij KPN Security. Met hem spraken we over de mogelijkheden die ondernemers hebben om zich te beschermen. Ook spraken we specifiek over hybride werken. Hoe zorg je er als ondernemer voor dat thuiswerkend personeel ook goed is beveiligd?

Verder te gast waren securitypionier Erik Remmelzwaal van Zolder.io en René van Etten van Threadstone. Hij beantwoordde de vraag hoe je jouw personeel meekrijgt in jouw beveiligingsambities.

Dag 2: Dinsdag 3 oktober

De co-host van Randal Peelen op dag twee was Barend Frans, die zich bij de Politie richt op de publiek private samenwerking op het gebied van cybercrime. 

Daarnaast spraken we met Joost Fromberg van Odiv,en Jelle Groenendaal van 3rdrisk. 

Dag 1: Maandag 2 oktober

Te gast bij Randal Peelen op dag één waren Oscar Koeroo van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport; ontwikkelaar en ethisch hacker Anne Jan Brouwer en Daan Keuper van Computest.

Luister live