Nieuws

290923 ltb Marktplaats

De kracht van hergebruik en zakelijke kansen op Marktplaats

Ron Lemmens ontving Marktplaats en H-G Sports in Let's Talk Business.

Op Marktplaats worden dagelijks op een betrouwbare, gemakkelijke en leuke manier tweedehands en nieuwe items gekocht en verkocht. Van meubels en kleding tot auto’s en keukenapparatuur, alles vindt een tweede, derde of zelfs vierde leven. Op deze manier gaan spullen niet alleen langer mee, maar beleven ook meer mensen er meer plezier van. Zo dragen miljoenen bezoekers van Marktplaats samen bij aan een wereld waarin mensen meer delen en minder verspillen.

Met maandelijks ruim acht miljoen unieke bezoekers en zo’n 350.000 nieuwe advertenties per dag is Marktplaats de grootste online handelsplaats van Nederland voor particuliere en zakelijke aanbieders van tweedehands en nieuwe producten.

Veel mensen kennen Marktplaats, omdat ze er zelf weleens iets hebben gekocht of verkocht hebben. Nu is de vraag welke mogelijkheden het platform biedt voor bedrijven. Hoe werkt het voor ondernemers en wat zijn de voordelen ervan? Ron Lemmens ging erover in gesprek met Anouk Bezemer, integrated marketing manager voor Marktplaats Zakelijk; en Clemens Timmermans, head of SMB bij Marktplaats.

Daarnaast was ook ondernemer Jim Strootman van H-G Sports te gast. Samen met zijn compagnon Siep van der Reijt geven ze wintersportmaterialen een tweede leven. Ze knappen ski’s, skischoenen en stokken op en verkopen die aan wintersportliefhebbers. Ook dit gaat via Marktplaats.

In het radioprogramma Let’s Talk Business gaat het uiteraard over de business, maar vooral ook over de persoonlijke visie en de ambities van de hoofdgast. Er wordt teruggeblikt, vooruitgekeken en er worden persoonlijke ervaringen gedeeld. Wat ging er goed, wat zijn leerpunten en hoe ziet de business er over vijf jaar uit.

Dit alles in een één uur durend radioprogramma, met lekkere muziek en onder de enthousiaste (bege)leiding van presentatoren Martine Hauwert, Fabienne de Vries, Ron Lemmens, Folkert Tempelman, Robert Denneman, Rick van Velthuysen en Koen Bugter. 

Voor internationaal opererende bedrijven is er ook Let's Talk Business International. Deze uitzendingen zijn Engels- of anderstalig.

Ken je zelf ondernemende mensen die je graag in de uitzending zou willen horen? Laat het ons weten via info@newbusinessradio.nl of tweet het via @newbusradionl

Let's Talk Business hoor je elke werkdag tussen 10:00 en 11:00 uur op New Business Radio.

Let’s Talk Business wordt mede mogelijk gemaakt door Baaz.nl 

Luister live