Nieuws

de ondernemer manon van essen 26 september 2023

De Ondernemer #58

Je hoorde een nieuwe aflevering van De Ondernemer met Jonathan van Noord.

De hoofdgast van Jonathan van Noord was Manon van Essen; de ondernemer die naam maakte met bloemkoolpizza’s en inmiddels investeerder én eigenaar is geworden van Vitamines.com.

Iedereen heeft ze vast wel eens in het koelvak van de supermarkt zien liggen: de bloemkoolpizza’s van Magioni. In 2019 verkocht oprichter Manon van Essen dit bedrijf aan Dr. Oetker, waarna ze tal van investeringen deed en initiatieven startte. De meest in het oog springende daarvan is Vitamines.com.

Met deze vitaminewebshop wil ze, met behulp van slimme SEO en de inzet van influencers, de Bol.com van de voedingssupplementen worden. Maar is dat nou anders, een tweede bedrijf starten? Hoe houd je focus en welke lessen heeft Manon onderweg geleerd? Antwoorden op deze en andere vragen hoorde je in deze aflevering.

Het aantal faillissementen in Nederland stijgt dit jaar naar verwachting met 52 procent en in 2024 met 39 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat becijferde kredietverzekeraar Atradius in haar halfjaarlijkse faillissementsvooruitzichten. In de uitzending vertelde Theo Smid, senior econoom van Atradius over het aantal faillissementen.

Wat komt er op je af als een medewerker langdurig ziek wordt? Hoe ga je hiermee om en wat kost het? En niet onbelangrijk: hoe voorkom je verzuim? Martine Bolhuis van Centraal Beheer vertelde hoe het zit.

Een bedrijf dat nooit adverteert, niet aan SEO doet en alleen binnen een straal van iets meer dan tien kilometer van de zaak opereert. Het lijkt totaal niet van deze tijd, maar Martijn Verspeek van Installatiebedrijf Verspeek uit Valkenswaard heeft er toch echt succes mee. Niet alleen onder klanten, maar ook met personeel. Er is zelfs een wachtlijst ontstaan voor vacatures. Hoe doen ze dat toch? Jonathan van Noord ging erover in gesprek met Martijn Verspeek.

Morgen begint de Week tegen de Eenzaamheid. Eenzaamheid is een steeds groter wordend probleem. Om daar niet alleen gedurende een week bij stil te staan, werken het KPN Mooiste Contact Fonds en het Oranje Fonds samen in een nieuw programma: Ondernemen tegen Eenzaamheid. Dit najaar gaan zij met bijna twintig deelnemers aan de slag om eenzaamheid tegen te gaan. Daarvoor waren sociaal-ondernemer Alet Klarenbeek van UP! en Marlou Pijnappel-Clark, van het Oranje Fonds aangeschoven.

Getrimd, geknipt of geschoren. Niet een bezoek bij de kapper, maar wat er achter de gulp zit bij de man. Dat de tijd over is dat de man van onderen lekker de boel de boel liet, dat bewijst BALZY wel. Deze Amsterdamse startup in verzorgingsproducten voor onder de gordel haalde onlangs 1,2 miljoen euro op. Jonathan van Noord moest daar het fijne van weten en sprak erover met oprichter Ingmar Bruinsma.

Tot slot kwam Moss Dolman van 'MOSS. Last Mile Heroes' zijn bedrijfsplan pitchen op zoek naar funding én hadden we het over verzuim, omdat ondernemers vaak pas nadenken over dit probleem wanneer een medewerker uitvalt en dan is het vaak te laat.

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live