Nieuws

140923 Trending Today Ron met Samira Rafaela

EU staat op belangrijk en historisch kruispunt

Voor de tweede keer dit jaar was Trending Today er vanuit het Europees Parlement in Straatsburg.

Deze week werd er, naast de diverse stemmingsrondes en debatten, ook de State of the (European) Union, een soort troonrede, gehouden.

In Trending Today blikten we terug op de State of the Union, waarin de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, een uur lang sprak. Uiteraard hebben we Nederlandse Europarlementariërs gevraagd om een reactie.

Ron Lemmens sprak in deze uitzending met Tom Berendsen van het CDA, Samira Rafaela van D66, Michiel Hoogeveen van JA21 en maakten we kennis met een nieuwe Nederlandse Europarlementariër: Anja Haga van de ChristenUnie. Zij begon op 5 september en was voor de eerste keer aanwezig in Straatsburg.

Naast de reacties op de State of the Union, hoorde je waarmee deze Europarlementariërs zich momenteel bezig houden. Denk aan bijvoorbeeld het klimaat, de AI-wet en de invloed van China op de Europese economie. 

Nederland houdt op 22 november de Tweede Kamerverkiezingen. De Europese verkiezingen zijn in juni. Met andere woorden, er komt een zeer bewogen periode aan. 

Trending Today is elke eerste en derde donderdag tussen 17:00 en 18:00 uur te horen op New Business Radio. Welke macro economische ontwikkelingen zijn er? Hoe gaan de politiek, diverse sectoren er mee om? Vanuit meerdere invalshoeken belichten we elke week een andere ontwikkeling. 

Luister live