Nieuws

De Ondernemer #56 12 september 2023

De Ondernemer #56

Je hoorde een nieuwe aflevering van De Ondernemer.

Drie jaar geleden schreef Niels Meijssen op LinkedIn de frustratie van hem af toen hij las dat Booking.com coronasteun aanvroeg: ‘Waarom heeft een bedrijf dat vorig jaar nog 5 miljard winst maakte, 65 miljoen staatssteun van de belastingbetalers nodig?’. Zijn post kreeg bijval, waarop Niels besloot om een eerlijke bookingssite op te richten.

Drie jaar zijn verstreken sinds het begin van 'zijn' Moonback en nu is het mogelijk om via dit platform naar tientallen steden in Europa te reizen, zonder afleiding en met eerlijke zoekresultaten. Hij besloot om met René Bego een samenwerking aan te gaan: Hotelboekingssite Moonback en Time to Momo, bekend van de stedengidsen, bundelen hun krachten en gaan samen verder onder de naam Time to Momo. Met deze samenwerking willen zij hun positie vergroten in de reiswereld. Jonathan van Noord ging met hen in gesprek over de ontwikkeling van hun platform en welke kansen er nog in het verschiet liggen.

Naast Niels en René kwamen er winnaars van de Nationale Ondernemersprijs langs: Marco Arts, COO bij Carbyon; en Roeland van Delden, oprichter van Leadax. 

En 'Ever Given'... zegt die naam u wat? Het is de naam van het schip dat in maart 2021 in totaal zes dagen vast lag in het Suezkanaal. Het gevolg? De wereldwijde scheepvaart kwam tot stilstand en handelsstromen liepen volledig in de war. De blokkade liet daarnaast pijnlijk zien hoe afhankelijk sommige bedrijven waren en misschien nog wel zijn van fragiele aanvoerlijnen. Zijn er opties? En hoe pak je die als ondernemer aan? Arjan van der Woning, managing director bij logistiekdienstverlener Toll Global Forwarding vertelde hoe dit precies werkt. 

In de uitzending was er ook een De Ondernemer Pitch: Nic Jooste van Selati was te gast en pitchte zijn bijzonder smaakvolle plan.

Tot slot vertelde ondernemer en coach Ralph van Dam over de consequenties van verzuim, want daarover gaan ondernemers pas nadenken als er een medewerker uitvalt. Vaak is dat al te laat. Kortom: een bomvolle show.

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live