Nieuws

People Power 4 september 2023

De nieuwe balans tussen ambities en welzijn

Je hoorde een nieuwe aflevering van People Power met Glenn van der Burg.

Ambities van werknemers zijn torenhoog en naast een baan zijn er ook meer ballen die hooggehouden moeten worden. Dit maakt ook dat we slechter om kunnen gaan met verlies en falen en zakt onze weerbaarheid. Je bent van betekenis wanneer je werkt en dat houdt je gezond, maar toch is dit niet het enige ingrediënt.

Werkgevers hebben steeds vaker een vitaliteitsbeleid waar werknemers van kunnen profiteren. Is er binnen dit beleid rekening gehouden met werknemers die vanuit huis werken en kwetsbare doelgroepen? Is dit iets waar de werknemer op zit te wachten en hoe weet je als organisatie wat er nodig is? Glenn van der Burg ging erover in gesprek met Anne van der Put, postdoctoraal onderzoeker; en Jantien van Berkel, docent Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht; en Nina Brugman, commercieel directeur bij Swink.

Veel mensen willen de 'purpose' in hun leven vinden om zin en richting aan hun leven te geven en bij te dragen aan de natuur of de mensheid. Maar het ontdekken van jouw 'purpose' is geen eenvoudige opgave. Verwachtingen van familie, vrienden en de maatschappij kunnen ze soms behoorlijk uit koers duwen. Waarom is een 'purpose' belangrijk en hoe ontdek je jouw 'purpose'? Moet je je terugtrekken op een berg in meditatie, of uitproberen met vallen en opstaan? Als je dan eindelijk eenmaal je 'purpose' hebt ontdekt, hoe blijf je die dan trouw?

Glenn van der Burg sprak erover met Bojana Duovski, mover en shaker bij Stichting Studiezalen; en Renée de Boo, Partner People & Change bij KPMG.
Elke maandag van 14:00 tot 16:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live