Nieuws

De Ondernemer 270623

De Ondernemer #54

De laatste De Ondernemer voor de zomerstop gemist?

Waarom is sharefunding steeds vaker een serieuze optie om aan investeringen te komen? Hoe werkt het precies, en moet ik dat wel willen, 'mede-eigenaren' van mijn bedrijf? Pionier Wouter Hagoort van sharefundingplatform Broccoli was co-host bij De Ondernemer en gaf de antwoorden.

De Autoriteit Financiële Markten heeft eerder deze maand een crowdfundvergunning verleend aan sharefundingplatform Broccoli. Het groene investeringsplatform is daarmee een erkende financiële instelling, de eerste volgens de nieuwe Europese wetgeving, en het maakt mede-oprichter Wouter Hagoort (25) de jongste bestuurder van een financiële instelling in Nederland.

Of je naar een bank gaat, crowd- of sharefunding overweegt of wat en met wie dan ook: je bent op zoek naar investeerders om je onderneming te laten groeien. Kan AI hierbij een nuttig hulpmiddel zijn? Lang verhaal kort: recent onderzoek van Clarify Capital toont aan dat AI zeker een overtuigend middel hiervoor is. Expert Job van den Berg van AI.nl, legde het uit in Data Dinsdag.

Verder te gast in deze uitzending waren Ruben Maduro van Spirited Union, Wout Spackler van Smeerkees, Peter van Wees van Van Wees innovations (VWi), Tim Coronel, Rogiér Power van Kumasi Drinks en Wilco Peters van Rabobank.

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live