Nieuws

De Ondernemer Onderweg 200623

Samen mobiliteitsproblemen oplossen met startups

Een nieuwe De Ondernemer Onderweg met Roland Tameling gemist?

Mobility Lab, een bijzondere samenwerkingsverband tussen meerdere provincies, veelbelovende startups en andere bedrijven/instanties om mobiliteitsproblemen op te lossen. In De Onderweg Onderweg stond deze organisatie en vooral hun werkwijze centraal.

Niet lullen, maar testen, lezen we prominent op de homepage van Mobility Lab. En: “we hebben oplossingen nodig! Oplossingen die Nederland bereikbaar houden. Mobility Lab speurt daarom naar startups met een goed idee. We zorgen ervoor dat de toepassing ervan in een stroomversnelling komt”. Maar ook: “Mobility Lab zoekt overheden, corporates, mkb’s of andere organisaties met een uitdaging op mobiliteitsgebied. We koppelen hun ‘challenge’ aan een van onze startups”. Één van de drijvende krachten achter Mobility Lab, Kees van Son, was co-host in De Ondernemer Onderweg,

Ook hoorde je ONL-voorman Hans Biesheuvel, die de naderende invoering van zero-emissiezones een “mission impossible” noemt, over waarom een zelf rijdende kart goed nieuws is voor de toekomst én alles over een wel heel bijzondere elektrische ‘bedrijfsfiets’: de VOK Bike.

Verder hoorde je ook Grardie Akkerhuis van Lebkov & Sons en Emma Langeveld van het Self Driving Challenge team van de Rijksuniversiteit Groningen.

De Ondernemer Onderweg is tussen 13:00 uur en 14:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live