Nieuws

De Ondernemer 200623

De Ondernemer #53

Je hoorde een nieuwe aflevering van De Ondernemer.

Na een carrière van tien jaar bij Coolblue stapt Remco de Jong als mede-ondernemer in. In zijn nieuwe rol komt hij HeatTransformers onder meer versterken om Europa nóg sneller gasvrijer te maken. Hiervoor richt hij zich op het versnellen van de groei en de buitenlandse expansie.

Hij stapt bij het warmtepompplatform in als ondernemend directielid. “Na een mega leerzame periode bij Coolblue zocht ik een omgeving waar ik mijn ervaring kon combineren met een positieve bijdrage aan de planeet in een bedrijf dat snel wil groeien. Als vader vind ik het enorm belangrijk dat mijn dochter in het jaar 2100 een leefbare planeet heeft. Juist daar leveren we met HeatTransformers een grote bijdrage aan. We focussen ons op het probleem met de hoogste CO2-impact: huishoudens gasvrijer maken.” In De Ondernemer vertelde hij onder meer over de overstap, zijn internationale ambities met het bedrijf, de groeiplannen en duurzaam ondernemen in het algemeen.

Verder te gast in de uitzending waren Danielle Navas-Brandt van het boek ‘They Ask You Answer’, Melvin van de Bruinhorst van EnjoyTheSun, Bob en Max Ponsen van GiG Hard Seltzer en Peter Wybenga van Marketing Report.

Ook onze vaste AI-expert Job van den Berg schoof aan en vertelde over Digital Twins. Dit is een soort van digitale kopie van jouw huis of kantoor, gedreven op kunstmatige intelligentie. In deze digitale kopie worden real-time informatie en gegevens verzameld over het object: elektriciteitsverbruik, isolatiewaarden, warmtepompkracht, maar ook externe data zoals weersomstandigheden en zonuren. Deze informatie wordt continu bijgewerkt. Het is als een unieke encyclopedie van jouw kantoor of huis, die slimmer wordt naarmate er meer informatie wordt opgeslagen en naarmate je het langer gebruikt. 

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live