Nieuws

People Power 190623

Het mbo en de arbeidsmarkt

Een nieuwe People Power met Glenn van der Burg gemist?

In Nederland wordt ongeveer 40 procent van de jongeren opgeleid in het middelbaar beroepsonderwijs. Denk daarbij aan de opleiding tot schilder, loodgieter, administratief medewerker, bakker of verpleegkundige. Na afronding van hun opleiding stromen ze door naar de arbeidsmarkt of kiezen ze voor een vervolgopleiding. 

Het is belangrijk dat deze grote groep nieuwe werkenden de stap naar de arbeidsmarkt makkelijk kan maken, maar het is vooral belangrijk dat zij een duurzame loopbaan kunnen opbouwen. Maar dat is niet altijd zo. Er bestaan grote verschillen in de wijze waarop mbo'ers op de arbeidsmarkt terechtkomen en op dit moment zijn er nog steeds veel jongeren zonder werk. Hoe komt dat en wat helpt jongeren om een duurzame loopbaan op te bouwen? Glenn van der Burg ging erover in gesprek met Corine Buers, onderzoeker en adviseur onderwijs en arbeidsmarkt en programmamanager bij het ROC Midden Nederland; en Marinka Kuijpers, bijzonder hoogleraar Leeromgeving en leerloopbanen aan de Open Universiteit.

Tijdens het tweede uur ging Glenn in gesprek met Renee de Boo, partner people & change bij KPMG; en Rob Fijlstra auteur, adviseur, trainer en spreker.  

Elke maandag van 14:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live