Nieuws

Marc van Hal in de studio NBR

Trekt de Duitse recessie door in Nederlandse economie?

Trending Today stond dit keer in het teken van de krimp van de Duitse economie.

Na een economische krimp van 0,5 procent te hebben moeten doormaken in het laatste kwartaal van 2022, is de Duitse economie begin dit jaar verder gekrompen. Met een krimp van 0,3 procent in het afgelopen kwartaal is er volgens een nieuwe schatting van het nationale statistiekbureau nu officieel een recessie in Duitsland.

In deze Trending Today had Marc van Hal het met zijn gasten over de gevolgen voor de Nederlandse markt en of dit een voorloper kan zijn van wat we kunnen gaan zien in de Nederlandse economie. Een bekende uitspraak is niet voor niets 'Als Duitsland niest, is Nederland verkouden'.

Deze uitzending waren te gast Duitsland correspondent van het AD Guy Hoeks; Carsten Brzeski, hoofdeconoom van ING Duitsland; Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom bij het CBS; Cor Molenaar, bijzonder hoogleraar eMarketing en Distance Selling aan de Erasmus Universiteit; en Aldo Lodder, Senior Projectmanager Exportadvies bij de Duits-Nederlandse Handelskamer.

Trending Today is elke eerste en derde donderdag tussen 17:00 en 18:00 uur te horen op New Business Radio. Welke macro economische ontwikkelingen zijn er? Hoe gaan de politiek, diverse sectoren er mee om? Vanuit meerdere invalshoeken belichten we elke week een andere ontwikkeling. 

Luister live