Nieuws

130623 De Ondernemer Hendrik-Jan Hanning

De Ondernemer #52

Een nieuwe aflevering van De Ondernemer gemist?

Remy Gieling en Jonathan van Noord gingen twee uur lang in gesprek met (top)ondernemers en andere experts om hun visie op onder meer personeel, online marketing, financiering en innovaties te delen. 

RI&E. De drie letters staan voor risico-inventarisatie en -evaluatie en het is voor bedrijfsleven een wettelijke verplichting. Met de RI&E breng je alle arbeidsrisico’s binnen je bedrijf of organisatie in kaart met als doel: zo min mogelijk gezondheidsklachten, verzuim en ongevallen. Tot en met 16 juni is het de Week van de RI&E, een prima aanleiding om het in De Ondernemer Live uitgebreid te hebben over nut en noodzaak met Tim Coronel en expert Hendrik-Jan Hanning van Hanning Arbo Advies.

De verkoop van je bedrijf. Als je als ondernemer dat besluit hebt genomen, of misschien wel hebt moeten nemen, weet je dan hoe je moet handelen? Begin 2022 verkocht Friso Klapwijk zijn bedrijf MetroPolder en dat werd 'nogal een avontuur'. Hij ging over de stappen daarna in gesprek tijdens De Ondernemer en deed dat ook met David Linders, projectleider bij Rembrandt Fusies en Overnames, dat partner van Rabobank is.

Kleine ondernemers zijn niet te spreken over het beleid vanuit de regering en dat is nog een understatement. Zij geven de regering een 3,7, blijkt uit de ondernemersenquête die SP-Kamerlid Renske Leijten in april is gestart en die nog doorloopt. Wat er verder uit de ondernemersenquête komt, tot nu toe, en wat Renske Leijten van plan is met de resultaten te gaan doen, vertelde zij in De Ondernemer.

Donderdag 29 juni organiseert DPG Media het tweede Grow Live Event, een bruisend mediacongres met aansluitend een foodtruck festival en een knallende afterparty. Maak kennis met de laatste trends op het gebied van content, creativiteit en tech en ontdek hoe je door middel van media kunt inspireren. Karen van Tongeren, Manager Marketing B2B & Insights bij DPG Media, legde uit waarom ook jij hierbij aanwezig zou moeten willen zijn.

Uiteraard hoorde je in deze De Ondernemer ook de wekelijkse radiocolumn van Job van den Berg van AI.nl met slimme, makkelijk bruikbare adviezen hoe je je team AI- en data minded maakt. Ook hoorde je De Ondernemer Onderweg met Roland Tameling. Hij sprak tijdens deze uitzending met Fons Nijkrake van Louwman/BYD en met de heren achter Smartbak, namelijk Bart Voorkamp van OviDrive en Thom Doorenbosch van KAV Autoverhuur.

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live