Nieuws

People Power 120623

Terugkeren op de werkvloer na ziekte

Een nieuwe aflevering van People Power gemist?

In Power Power gaat het regelmatig over duurzame inzetbaarheid. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers zo vitaal mogelijk blijven en wat kan je voor je medewerkers betekenen als het plotseling anders loopt met de gezondheid, bijvoorbeeld als ze getroffen worden door een ernstige ziekte? Dit overkwam Martine Bolhuis, business partner duurzame inzetbaarheid bij Centraal Beheer. In de zomer van 2021 kreeg ze de diagnose borstkanker.

Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder, gaat het goed met haar en is ze weer volop aan het werk. Maar hoe ging het terugkeren op het werk? Hoe doe je zoiets na een intensieve therapie en hoe speel je daarop in als werkgever? Glenn van der Burg ging erover in gesprek met Judith Maas, adviseur en trainer werk & kanker bij Care Company; Martine Bolhuis, business partner duurzame inzetbaarheid bij Centraal Beheer; en HR expert Erik Petersen, voormalig manager diensten bij Centraal Beheer.

Er zijn veel mensen die klagen over hun werk, de collega’s en de organisatie waar ze werken, maar geen initiatief nemen om de situatie te veranderen en op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. ‘Opgesloten in je baan’, of zoals organisatiepsycholoog Merel Feenstra-Verschure het noemt, ‘Locked at the job’, komt bij één op de vijf werkenden voor. Wat is het precies, hoe kan je het signaleren en wat kan je eraan doen? Glenn van der Burg nodigde experts Merel Feenstra, researcher eigenaar van ‘the People Society’; en Sander van Gelderen, CMO bij Effectory uit voor antwoorden op deze vragen.

Elke maandag van 14:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live