Nieuws

Groene Groeiers 090623

Duurzaamheids-uitdagingen in de scheepsvaart

Groene Groeiers op New Business Radio gemist?

Meer dan 50.000 enorme schepen bevaren de wereldzeeën voor het transport van bijna alles wat er om ons heen is. Met die schepen komen er ook enorme duurzaamheidsuitdagingen, van de brandstof tot de overboord geslagen containers.

Tijdens Groene Groeiers zoomen we in op een klein onderdeel van het onderhoud van schepen, namelijk de afdichtingsrubbers. Welke uitdaging ligt er en hoe kunnen innovatieve ondernemers daar een business uit maken? Glenn van der Burg ging erover in gesprek met Ruud Muis van Aegir-Marine, Victor Vreeken van Black Bear Carbon, Remco van Leeuwen van New Born Rubber en Jeanette Baljeu, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland.

Hoe laten we de wereld na aan de volgende generaties? Droogte, opwarming van de aarde, uitputting van grondstoffen en luchtvervuiling. Hebben we betaalbare oplossingen voor deze problemen? Dit en meer hoor je elke maand in het programma ‘Groene Groeiers’ op New Business Radio. 

Duurzaamheid het is niet meer weg te denken. In ons dagelijks leven, de politiek en natuurlijk op het gebied van business. In Groene Groeiers gaat presentator Glenn van der Burg met verschillende studiogasten op zoek naar een match die leidt tot innovatieve processen, producten en diensten die duurzaam én rendabel zijn.

Iedere tweede vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur hoor je Groene Groeiers op New Business Radio. In dit radioprogramma hoor je de uitdagingen van ondernemers, de duurzame oplossingen, inspiratie en dus ‘de match’. Of niet. Groene Groeiers is een ondernemersnetwerk van VNO-NCW, waarin ondernemers duurzaamheidsuitdagingen aangaan.

Het programma is ook terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts).

Groene Groeiers wordt in samenwerking gemaakt met Provincie Zuid-Holland.

Luister live