Nieuws

De Ondernemer Onderweg 060623

De trends en de toekomst van zakelijk fietsen

Je hoorde een nieuwe De Ondernemer Onderweg met Roland Tameling.

Waar een auto van de zaak een bekend fenomeen is, lijkt menig ondernemer kansen te laten liggen bij het inzetten van zakelijke fietsen. Welke voordelen bieden die tweewielers en hoe pas je ze slim toe? 

Presentator Roland Tameling richtte zich grotendeels op de uitdagingen, mogelijkheden en kansen rondom zakelijk(e) fietsen. In de studio schoof Christian den Heijer van Fietslease Holland aan als co-host. Als expert weet hij alles over het nut en de noodzaak van fietsen als onderdeel van je mobiliteitsbeleid.

Welke voordelen kun je als ondernemer benutten wanneer je medewerkers op de fiets van en naar de zaak laat reizen? Hoe maak je slim gebruik van financiële prikkels, aan welke investeringen (of eerder besparingen?) moet je denken, hoe kan het aanbieden van zakelijke fietsen helpen om je collega’s fitter, gemotiveerder en meer betrokken te maken en hoe zit het ook alweer met dat Fietsplan? 

Naast fietsen ging het in deze aflevering van De Ondernemer Onderweg ook over andere vervoersmiddelen op twee wielen. Zo stond Roland op de stoep voor de studio stil bij de 75ste verjaardag van de Solex. Rick van Mil van De Tuinderij organiseert toertochten met die iconische gemotoriseerde fietsjes vlakbij het Westland en kwam in Hilversum uitleggen waarom de Solex een regelrechte hit is tijdens zijn bekroonde bedrijfsuitjes.

Waar de Solex tientallen jaren geleden furore maakte, nam Solid EV Rides de tweewieler van de toekomst mee naar het Media Park. Ondernemer Harm Besseling van NXT Motors zette zijn nieuwste creatie, de Solid MX, in de spotlights. Met deze elektrische brommer, ontwikkeld en gebouwd in het Friese Marssum, wil het bedrijf een eigenzinnig elektrisch alternatief bieden.

De Ondernemer Onderweg is tussen 13:00 uur en 14:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live