Nieuws

De Ondernemer 060623

De Ondernemer #51

De Ondernemer stond dit keer in het teken van de arbeidsmarkt.

Duurzaam ondernemen: waar begin je? Waar haal je de kennis vandaan? Welke besparing aan zakelijke energiekosten kan het opleveren? Ondernemer Jesper Weiland, oprichter van Exonet, is al een flinke tijd bezig zijn bedrijf zo duurzaam mogelijk te maken. Over het hoe en waarom kwam hij vertellen in De Ondernemer. Jamie Stempher is accountmanager en duurzaamheidsexpert bij Vattenfall. Jamie heeft veel contact met ondernemers, deelde de verhalen uit de praktijk en kwam natuurlijk in deze uitzending ook met adviezen.

Van en voor ondernemers met vastgoed in het DNA. Met De Ondernemershypotheek, De Verhuurhypotheek en financieringen op Bonaire en Curaçao, is Mogelijk uitgegroeid tot dé vastgoedfinancier van ondernemend Nederland. Algemeen Directeur Folkert Eggink van Mogelijk was studiogast van Robert van den Ham.

In de jaarlijkse scale-up competitie Young Business Award strijden veelbelovende jonge ondernemingen tegen elkaar. De winst? De kroning tot de ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland‘. Bovendien krijg je professionele ondersteuning om groeikapitaal op te halen bij de meer dan twintig aangesloten venture capital fondsen. De investeerders hebben samen 1 miljard euro aan fondsen beschikbaar. Founder Niels Palmers en juryvoorzitter Bas van der Veldt, CEO van naamgever AFAS, schoven aan tijdens De Ondernemer.

Remy Gieling en Jonathan van Noord ontvingen dit keer als co-host Alex Groeneveld, directeur staffing bij Randstad Nederland. Groeneveld heeft ervaring en kennis op het gebied van personeelsbeheer en arbeidsmarkttrends. Tijdens De Ondernemer gaf hij inzicht in de huidige stand van zaken op de arbeidsmarkt en de uitdagingen en kansen waar werkgevers en werknemers voor staan. Hoe is de arbeidsmarkt veranderd in de afgelopen jaren en wat is de impact geweest van recente gebeurtenissen op de werkgelegenheid en wervingsprocessen?

Verder waren te gast Hannie Vlug van SBB, Hanny van de Weerdt van Eye Wish, AI-expert Job van den Berg en Marijke Vuik van Koninklijke Horeca Nederland.

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live