Nieuws

Groene Groeiers 120523

Meubels omzetten in nieuwe grondstoffen

Groene Groeiers stond in teken van het circulair maken van oude meubels.

Als er ergens in de straat grofvuil wordt opgehaald, dan staat er altijd wel een oude bank of een paar oude stoelen bij. Flinke volumes aan oud vuil, tenminste zo noemden we dat. Tegenwoordig is het een schat aan grondstoffen. die weer te oogsten zijn. Maar meubels omzetten in nieuwe grondstoffen is niet zo eenvoudig. 

Welke uitdaging ligt er en hoe kunnen innovatieve ondernemers daar een business uit maken? Glenn van der Burg ging erover in gesprek met Emma Raijmakers, specialist productontwikkelaar en portfoliobeheer bij Cyclus; Mireille Geijsen, oprichter van I-did; Meindert Stolk, gedeputeerde Provincie Zuid-Holland; Martijn ten Kate van The Bin en GertJan de Kam van Vepa.

Hoe laten we de wereld na aan de volgende generaties? Droogte, opwarming van de aarde, uitputting van grondstoffen en luchtvervuiling. Hebben we betaalbare oplossingen voor deze problemen? Dit en meer hoor je elke maand in het programma ‘Groene Groeiers’ op New Business Radio. 

Duurzaamheid het is niet meer weg te denken. In ons dagelijks leven, de politiek en natuurlijk op het gebied van business. In Groene Groeiers gaat presentator Glenn van der Burg met verschillende studiogasten op zoek naar een match die leidt tot innovatieve processen, producten en diensten die duurzaam én rendabel zijn.

Iedere tweede vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur hoor je Groene Groeiers op New Business Radio. In dit radioprogramma hoor je de uitdagingen van ondernemers, de duurzame oplossingen, inspiratie en dus ‘de match’. Of niet. Groene Groeiers is een ondernemersnetwerk van VNO-NCW, waarin ondernemers duurzaamheidsuitdagingen aangaan.

Het programma is ook terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts).

Groene Groeiers wordt in samenwerking gemaakt met Provincie Zuid-Holland.

Luister live