Nieuws

040523 Trending Today

Coronaschulden… en nu?

Dit keer stonden de coronaschulden en onzekerheid voor ondernemers centraal in Trending Today.

Door de coronacrisis hebben veel ondernemers te maken met financiële problemen en onzekerheid over de toekomst van hun onderneming. Het aantal ondernemers dat zich meldt voor hulp is de afgelopen tijd verdubbeld ten opzichte van de kredietcrisis in 2008. Dat zegt Jacqueline Zuidweg, directeur van schuldhulpverlening Zuidweg & Partners. Zuidweg pleit ervoor dat ondernemers met financiële problemen vroegtijdig contact opnemen met Geldfit. Geldfit is onafhankelijk en heeft als doel om ervoor te zorgen dat iedereen grip op zijn geld krijgt en houdt.

Toch is het niet alleen kommer en kwel. Er zijn flink wat positieve signalen die erop duiden dat het beter gaat met het kleinbedrijf. De problemen door hoge energieprijzen, personeelstekorten en het leveren en verkopen van producten zijn flink afgenomen in het vierde kwartaal. Dat blijkt uit cijfers van de negende Kleinbedrijf Index (KB-Index), een onderzoek van Qredits, ONL en de Hogeschool van Utrecht onder meer dan 1.000 ondernemers in het kleinbedrijf over het vierde kwartaal van 2022.

Hoe staan we er als ondernemend Nederland nu eigenlijk voor? Robert van den Ham ging er tijdens deze aflevering over in gesprek met Jacqueline Zuidweg van Zuidweg & Partners en Lex van Teeffelen, Professor Entrepreneurial Finance and Firm Acquisition aan de Hogeschool Utrecht.

Trending Today is elke eerste en derde donderdag tussen 17:00 en 18:00 uur te horen op New Business Radio. Welke macro economische ontwikkelingen zijn er? Hoe gaan de politiek, diverse sectoren er mee om? Vanuit meerdere invalshoeken belichten we elke week een andere ontwikkeling. 

Luister live