Nieuws

040523 Impact Dura Vermeer

Een fundamentele verandering naar een nieuw systeem

Glenn van der Burg ontving het bedrijf Dura Vermeer in Impact.

De klimaatcrisis, energiecrisis, grondstoffencrisis en stikstofcrisis vragen allemaal om een fundamentele verandering naar een nieuw systeem. De bouw- en infrasector is verantwoordelijk voor 50% van het grondstoffenverbruik, 40% van het energieverbruik en 35% van de CO2-uitstoot en speelt daarom dus een belangrijke rol in deze transities met enorme uitdagingen.

Onlangs lanceerde bouwbedrijf Dura Vermeer een ambitieus plan om haar CO2 uitstoot in 2030 met 50% te verminderen en in 2050 tot bijna nul te reduceren. Wat zijn de vraagstukken in de sector? Hoe verduurzaam je zo'n traditionele sector en hoe gaat Dura Vermeer dat aanpakken?

Voor antwoorden op deze en andere vragen nodigde Glenn van der Burg drie experts uit: Lucas Simons, directeur van NewForesight en co-auteur van het boek 'Changing the game’; Wendeline Besier, programma directeur duurzaamheid bij Dura Vermeer Divisie Infra; en Lizzy Butink, manager duurzaamheid bij Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed.

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Impact is elke tweede en vierde donderdag van de maand tussen 15:00 en 16:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live