Nieuws

240423 People Power

Uitdagingen op de arbeidsmarkt

Glenn van der Burg sprak weer met verschillende gasten tijdens People Power.

Uit internationaal wetenschappelijk onderzoek blijkt dat personen van buitenlandse herkomst, met heel wat moeilijkheden worden geconfronteerd op de arbeidsmarkt. Een gebrek aan kennis van de talen van het gastland is hierbij een belangrijke factor. Daarnaast worden deze potentiële arbeidskrachten ook geconfronteerd met tal van andere hindernissen, zoals bijvoorbeeld werkervaring die niet aansluit bij de verwachtingen in het gastland en diploma’s die niet erkend worden. Wat dichter bij huis overkomt mensen met een beperking iets soortgelijks. Zij worden vooral beoordeeld op wat men denkt dat zij niet zullen kunnen, in plaats dat er gekeken wordt over welke kwaliteiten zij wel beschikken en dat nu er op dit moment een schreeuwend gebrek is aan arbeidskrachten in heel veel sectoren. Glenn van der Burg ging hierover in gesprek met Ton Wilthagen, Hoogleraar Institutioneel-juridische aspecten van de arbeidsmarkt aan de Tilburg University en Tom Bos, CEO van de SkillsTown Group.

Uit nieuw onderzoek van Cigna, een internationale organisatie voor gezondheidsdiensten, blijkt dat 82% van medewerkers in Nederland last heeft van burn-out klachten en bijna twee op de drie medewerkers kampt met werkstress. Vooral jongvolwassenen, in de leeftijd van 18-24 jaar hebben hier het meeste onder te lijden. Maar liefst 97% van hen heeft last van burn-out klachten en 86% voelt zich gestrest. Daarom heeft Cigna begin dit jaar de 5% Pledge geïntroduceerd. Wat is de 5%Pledge, wat hebben werknemers nodig om minder stress te ervaren en op welke wijze kan de 5%Pledge een bijdrage leveren aan het terugdringen van burn-out klachten? Daarover ging Glenn van der Burg in gesprek met Arjan Toor, CEO van Cigna Europe en Hidde de Vries, Oprichter van The Recharge Company.

Elke maandag van 14:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live