Nieuws

De Ondernemer 180423

De Ondernemer #44

Een nieuwe aflevering van De Ondernemer op New Business Radio gemist?

Een kleine week voordat de nieuwe Michelinsterren worden vergeven is topkok en culinair ondernemer pur sang Ron Blaauw co-host van De Ondernemer. Presentatoren Remy Gieling en Jonathan van Noord spraken hem over alle uitdagingen en zeker ook de mooie kanten van het vak. En ja, dus ook die sterren. 

Ron Blaauw is één van de bekendste culinaire ondernemers die ons land rijk is. Naar eigen zeggen staat de topkok ongecompliceerd en toegankelijk, zonder te veel regeltjes, in het vak. Zeker ook in zijn restaurants. Na ruim dertig jaar ervaring in de keuken bij onder andere ‘De Kersentuin’, ‘Aujourd’hui’ en ‘’t Jagershuis’ wil Blaauw iedereen inspireren met dezelfde passie voor ondernemen. Hij gaf leiding aan een restaurant met twee Michelinsterren, leverde ze weer in en ontving opnieuw een ster voor een ander restaurant.

Blaauw is sinds een lange tijd ook de eigenaar van de ‘Ron Gastrobar-groep’, adviseert collega-ondernemers in binnen- en buitenland, is regelmatig op de televisie te zien in verschillende programma's (recent nog ‘Restaurant Misverstand’ met Johnny de Mol) en is niet bang voor opvallende uitspraken en dito acties. Denk bijvoorbeeld aan de dinarbox-actie die de ondernemer op touw zette gedurende de coronapandemie en de lockdowns. Gesprekstof genoeg in deze smakelijke De Ondernemer. 

Verder te gast in deze aflevering waren Pieter Lenting van De Achtertuin, Jeroen Westerbeek van Monday Merch, Casper Hendriks van ON-WINE en Rogier Duits van Fat Tiger. 

Natuurlijk kwam ook Job van den Berg weer langs voor een verse Data Dinsdag. 

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live