Nieuws

People Power 170423

Krapte en vergrijzing op de arbeidsmarkt

Glenn van der Burg sprak met verschillende gasten in People Power.

De wereld van werk, organiseren en management staat bol van de termen, modellen en filosofiën. Agile, Autonomie, Piramide van Maslow, feedback, competenties en heel veel modellen met vier kwadranten. Ze zijn vaak zo ingeslepen dat we ze voor waarheid en werkelijkheid aannemen. Waar baseer jij jouw leiderschaps- en organisatieontwikkeling op? 

Glenn van der Burg ging in gesprek met Tica Peeman, de ondernemer achter VIS Trainingen, auteur van diverse managementboeken. Ook doet ze samen met vakgenoten onderzoek naar verschillende modellen en theoriën. 

De arbeidsmarkt is krap en de vergrijzing slaat toe, bijvoorbeeld andere businessmodellen en verduurzaming. Kortom er wordt nogal wat gevraagd van de collega’s in jouw organisatie. Hoe zorg je ervoor dat je morgen en overmorgen de juiste kwaliteiten, kennis en hoeveelheid People Power in huis hebt? Kortom, hoe zit het met jouw strategische personeels planning? Wat leren we van onderzoek en de praktijk? Glenn van der Burg ging erover in gesprek met Gerard Evers, directeur van Euro HRM; en 
Berthold Gerrits, manager bij VMI Group.

Elke maandag van 14:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live