Nieuws

De Ondernemer Kirsten Groenendijk

De Ondernemer #43

Een nieuwe aflevering van De Ondernemer gemist?

Kristel Groenenboom werd al op haar 23ste directeur van haar vaders containerbedrijf Container Service Groenenboom. Vanuit haar functie ziet ze nog altijd dat vrouwen in technische beroepen in de minderheid zijn, zeker in een topfunctie. Dat moet anders, maar hoe?

Eind maart was de ondernemer een drijvende kracht achter ‘Girls’ Day’. Op haar bedrijf in Oosterhout overhandigde de zakenvrouw haar actieplan aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Robbert Dijkgraaf; en de minister van Economische Zaken en Klimaat, Micky Adriaansens. “Onbewust denken veel volwassenen nog steeds dat vrouwen alleen gelukkig worden als ze juf of secretaresse worden. Dat is onzin. Diezelfde vrouwen zouden wel eens veel gelukkiger kunnen zijn als schilder of automonteur.” aldus Groenenboom bij de presentatie van het actieplan.

Verder spraken we de Zakenvrouw van het Jaar over onderwerpen waar ze uit de praktijk veel ervaring mee heeft. Over familiebedrijven, bedrijfsovernames en leidinggeven. Maar ook over het belang van diversiteit op de werkvloer, het belang van innovatie en de toekomst van haar eigen ondernemerschap.

Verder te gast waren Marnix Geus van The Present Movement, Laura Suijkerbuijk van The Swapshop en Bas de Bruin van Jens Hypotheken. 

Natuurlijk hoorde ook weer een nieuwe De Ondernemer Onderweg waarin Roland Tameling een innovatie op wielen in de spotlights zet en kwam Job van den Berg weer langs voor een verse Data Dinsdag. 

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live