Nieuws

Wouter van Heist van SAP

Supplychainrisico’s dwingen Nederlandse bedrijven tot nieuwe IT-aanpak

Ron Lemmens sprak met Wouter van Heijst van SAP in een Business Update.

Bijna alle Nederlandse bedrijven zijn ontevreden over hun eigen supplychain. Dit blijkt uit een onderzoek van SAP. De meeste bedrijven zijn ter verbetering hiervan op zoek naar mogelijkheden voor het lokaliseren van de toeleveringsketen. Daarnaast willen ze op korte termijn nieuwe technologie adopteren waarmee ze de risico’s kunnen beperken en meer duurzaamheid kunnen realiseren.

97% van de bedrijven geeft aan dat hun supplychain niet voldoet. Redenen hiervoor zijn onder meer vertragingen in de productie van goederen en een gebrek aan grondstoffen. Een kwart van deze bedrijven geeft zelfs aan dat er grote veranderingen nodig zijn. Daarom is bijna driekwart van deze bedrijven (71%) van plan om hun bedrijfsactiviteiten lokaal uit te voeren als reactie hierop. Denk hierbij aan het vinden van meer lokale leveranciers of het verplaatsen van (een gedeelte van) hun productie- en distributieprocessen naar Nederland. Twee derde (66%) is van plan om nieuwe noodmaatregelen te implementeren die zijn gericht op hun toeleveringsketen. Ron Lemmens ging erover in gesprek met Wouter van Heijst, Senior specialist Digital Supply Chain and IoT bij SAP.

New Business Radio Update
New Business Radio maakt speciale updates & podcasts om iedere sector te informeren. De updates worden uitgezonden op New Business Radio en de podcast wordt tevens verspreid via alle bekende podcastkanalen (o.a. Spotify & Apple Podcasts) en social media kanalen.

In deze updates hoor je een ander geluid. Los van het traditionele nieuws, hoor je van ondernemers wat er leeft binnen hun bedrijf of sector en delen zij hoe zij hier mee omgaan. Wat voor kansen ontstaan er en hoe kan je als organisatie zo optimaal mogelijk bewegen in een tijd als deze?

Tijdens de non-stop uren op New Business Radio hoor je altijd al de meeste interessante updates over innovatie en duurzaamheid. Wat zijn de interessante ontwikkelingen in jouw branche? Wat is er anders? Laat het ons weten!

De Business Update op New Business Radio wordt mede mogelijk gemaakt door Hét Ondernemersbelang.

Luister live