Nieuws

De Ondernemer 040423

De Ondernemer #42

Een nieuwe aflevering van De Ondernemer op New Business Radio gemist?

Marjolein Mens is eerder dit jaar toegetreden tot de directie van de succesvolle franchiseformule De Beren. Hoe is het om mede aan de top te staan van deze restaurantketen in een periode van inflatie, arbeidsmarktkrapte en met de naweeën van de coronapandemie? Wat zijn de plannen? De cco deed het uit de doeken in een nieuwe De Ondernemer.

Marjolein Mens is eerder dit jaar benoemd tot Chief Commercial Officer van franchiseformule De Beren. Ze begon in 2014 op haar 23e, na haar studie Communicatie Media en Informatietechnologie, bij de restaurantketen en klom gestaag op tot haar huidige functie. Ze zag al op jonge leeftijd de potentie van het concept dat toen nog bestond uit losse restaurants. De Beren is een groot bedrijf dat de laatste jaren een focus had op groei.

“Ieder kwartaal opende er ergens in het land een nieuwe vestiging, met uitschieters tot wel drie in een maand”, aldus Marjolein. Landelijke dekking is inmiddels een feit voor de franchiseformule, die in alle provincies van het land wordt bestierd door zelfstandige ondernemers. "Maar net als bij de kroeg op de hoek en het segment luxe restaurants vraagt de huidige markt ook van een groot concern als De Beren om een andere strategie en een enorme dosis creativiteit". Hoe dat is gelukt, over het belang van data, social media en marketing, een woelige coronacrisis, de toekomstplannen en nog veel meer vertelde Marjolein de gastheren Remy Gieling en Roland Tameling tijdens De Ondernemer.

Verder te gast in deze uitzending waren Mariëlle Rensel van ZZP Nederland, Marcel Koers van HappySoaps, Michiel Ipenburg van SocialBlox, Cristel van de Ven van Vereniging Zelfstandigen Nederland en Stef Smit van Stichting MKB-Claim.

Natuurlijk hoorde je ook weer een nieuwe De Ondernemer Onderweg waarin Roland Tameling een innovatie op wielen in de spotlights zet. Ditmaal draaide het om Škoda. Sinds januari kun je met de Fabia, Scala en Kamiq de weg op dankzij een flexibel maandabonnement. Via private lease zijn deze en andere Škoda-modellen ook voor langere tijd (tot 48 maanden) te rijden. Ook Job van den Berg kwam weer langs voor een verse Data Dinsdag. 

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live